Meer Duitsland Blog


4 reden voor een vakantie naar Duitsland


Duitsland is al jaren een van de drukst bezochte vakantiebestemmingen door Nederlanders. Jaarlijks boeken bijna een miljoen Nederlanders een reisje naar het buurland. Daarom zal een vakantie in Duitsland een geliefd uitje zijn. Het veelzijdige land biedt ’s zomers een schitterende natuur, gezellige festivals en ’s winters uitstekende skimogelijkheden.


1.  Wintersport in Duitsland


Duitsland is niet alleen leuk gedurende de zomer, maar het is ook een ideale bestemming voor de wintersportliefhebber voor wie het allemaal niet zo ver weg hoeft of voor wie een weekend in de sneeuw al lang genoeg is. Zowel de geoefende skiër als de net aangevangen pisteganger zal zich in de Duitse bergen vermaken. Met name het pittoreske plaatsje Winterberg is erg populair onder Nederlandse vakantiegangers. Een absolute aanrader is hier <a href="http://www.devakantiezoeker.nl/winter/duitsland/willingen/hotel-sauerland-stern/">Hotel Sauerland Stern</a>


2. Oktoberfesten


Het Oktoberfest is een van de grootste volksfeesten ter wereld. Jaarlijks staat heel München van eind september tot en met begin oktober op zijn kop. Er zijn op dat moment namelijk zes miljoen bezoekers van het grootste bierfeest ter wereld in de stad aanwezig. Het feest bestaat uit kermis, feesttenten en gevulde pleinen met muziek, veel bier en braadworst.


 3. Berlijn


Berlijn is een van de hipste steden ter wereld. Het hele jaar door bezoeken toeristen uit de hele wereld de Duitse hoofdstad om te genieten van de combinatie van cultuur en uitgaan. Want hoewel Berlijn met uiteraard de Berlijnse muur op cultuurhistorisch vlak een hoop te bieden heeft, is met name het uitgaansleven een trekpleister onder jongeren. Vele hippe clubs bieden zeven dagen per week de vetste feesten. In de stad met 3,5 miljoen inwoners is verder alles te vinden. Zelfs een hotel waar je in doodskisten kunt slapen…


4. Natuur


Duitsland is een gigantisch land met een adembenemende natuur. In totaal beschikt het land over 14 nationale parken. Het merendeel hiervan ligt in het zuidwesten van het land. Een van de meest fascinerende parken is het Zwarte Woud in Baden-Württemberg. Het park is liefst 3750 vierkante kilometer en karakteriseert zich door grote valleien, dikke bebossing en grote rotsen.


#vakantie duitsland

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 26 Nov 2021

Meedoen?