Meer Duitsland Blog


Gebroeders Grimm Sprookjesroute


De Sprookjesachtige route door Duitsland was nog nooit zo bijzonder als aankomend jaar. In 2013 vieren de Duitsers het 200-jarig bestaan van het wereldberoemde sprookjesboek 'Kinder- und Hausmärchen' van de gebroeders Grimm. De route wordt al jaren bezocht door sprookjesliefhebbers van over de hele wereld. Maar deze culturele trip is nu magischer dan ooit.

In het spoor van de gebroeders Grimmgebroeders grimm
Wie kent hun sprookjes niet? Roodkapje, Doornroosje of Sneeuwwitje. Wereldwijd groeien kinderen op met de verhalen van de broers uit Duitsland. Wilhelm en Jacob Grimm lieten zich inspireren door de schoonheid van hun eigen land. Heuvels, kastelen, bossen, riviertjes en burchten. Duitsland heeft zoveel te bieden. Deze plekken hebben voor veel mensen een speciale betekenis gekregen en sinds 1975 is het mogelijk om de officiële 600 kilometerlange route als toerist te ontdekken. Van Hanau tot Bremen volg je het spoor van de sprookjes. Laat je leiden langs alle plekken waar de broers gewoond, gewerkt en geleefd hebben.

Hanausprookjesroute hanau
De reis start in Hanau, de geboorteplaats van de broers. Hanau is een stadje ten oosten van Frankfurt in de deelstaat Hessen. In Hanau vindt ieder jaar een heel bijzonder zomerfestival ter ere van de gebroeders Grimm plaats. In het prachtige amfitheater geniet je van de spectaculaire toneelstukken, die uiteraard allemaal gebaseerd zijn op de beroemde sprookjes. Dit jaar hult de stad zich dit jaar extra in de wereld waar prinsessen wakker gekust moeten worden en edele prinsen draken verslaan. Het Grimm-sprookjesfestival wordt gehouden in mei en juni 2013. De rest van het jaar mag de stad zich ook met trots 'der Brüder-Grimm-Stadt' noemen.

Kasselsprookjesroute kassel
Een plek die je zeker tot een van de hoogtepunt mag rekenen, is de stad Kassel. De broers woonden hier 30 jaar van hun leven en hebben heel wat stapjes in de straten liggen. Hier ontdek je echte Grimm-schatten in de Documenta-hal. Deze speciale Expedition Grimm is te bezoeken van 27 april 2013 tot 8 september 2013. Hier duik je letterlijk in de werkwijze van de heren. Voor nog meer geschiedenis laat je je door de stad leiden en ga je mee met een Grimm stadswandeling. Deze Grimm fanaten laten je plekjes zien die je nooit zelf had ontdekt.

Naast deze twee prachtige Grimm steden heeft de officiële Deutsche Märchen Strasse nog veel meer moois te bieden. Dit jaar worden er onder andere nog de volgende Grimm evenementen georganiseerd die het bezoeken zeker waard zijn;

  • Internationaal theaterfestival Morschen 30-05 t/m 02-06-2013
  • Literaire lente Waldeck-Frankenberg 15-03 t/m 24-03-2013

    Verhalen komen tot leven langs de Duitse Sprookjesroute!

  • #gebroeders grimm#sprookjesroute#hanau#kassel#duitsland

    Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 07 Feb 2013

    Meedoen?