Meer Duitsland Blog


Met de auto naar Duitsland?


De zomervakantie staat weer voor de deur. De kans is groot dat je met de auto eropuit trekt naar een populaire vakantiebestemming als Duitsland. Een aantal dingen zijn handig om voorafgaand aan je vakantie te weten, onder meer over je autoverzekering. Dat is iets wat er bij veel mensen in schiet, wat niet heel vreemd is. Je moet immers al genoeg regelen voor je vakantie. In dit artikel vind je een aantal tips, zodat je deze zaken niet op je vakantie in Duitsland nog moet uitzoeken.

Vergeet de groene kaart van je autoverzekering nietautoverzekering duistland
De dekking van je autoverzekering geldt ook in Duitsland, net als in alle andere Europese landen. Op je groene kaart zie je in welke landen je auto wel en niet verzekerd is. Het is handig om de groene kaart van je autoverzekering mee te nemen. Dit is niet verplicht, maar de groene kaart toont wel aan dat je een geldige autoverzekering hebt afgesloten. Ook staat er handige informatie op, bijvoorbeeld de nummers die je moet bellen wanneer je een ongeluk hebt gehad of te maken krijgt met pech. Controleer op tijd of je groene kaart nog geldig is. Dit staat op de kaart vermeld. Mocht dit niet meer het geval zijn, kun je een nieuwe groene kaart aanvragen bij je autoverzekeraar.

Gevarendriehoek voor eigen auto en voor aanhanger of caravan
Als je op vakantie naar Duitsland gaat moet je verplicht een gevarendriehoek meenemen. Ga je met aanhanger of caravan? Dan moet je een extra gevarendriehoek meenemen. Daarnaast moet je ook een reservebril in de auto hebben voor bril- of contactlensdragers en is een speciale gordel op de achterbank voor je hond vereist.

Aanhanger en caravan; eigen kentekenbewijscaravan verzekeren duitlsand
Misschien ga je met de caravan of aanhangwagen kamperen in Duitsland. Dan is het ook handig een aantal dingen te weten rondom je autoverzekering. Rijd je met een aanhanger tegen de auto van de buurman op de camping? Dan kan hij zijn schade claimen op jouw autoverzekering. Schade die je maakt met een aanhanger of caravan valt onder de autoverzekering, zolang deze is gekoppeld aan je auto. Dit geldt ook na ontkoppeling, tot het moment dat de aanhanger of caravan veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen. Ontstaat er schade aan jouw caravan of aanhanger? Dan vergoedt je autoverzekering dit niet. Daar is een aparte caravan- of aanhangerverzekering voor vereist.

Is jouw caravan of aanhanger zwaarder dan 750 kg? Dan is een eigen kentekenbewijs en dus nummerplaat verplicht. Dat moet je aantonen met een extra groene kaart, die je kan aanvragen bij je autoverzekeraar.

#autoverzekering#duitsland#gevarendriehoek#aanhangerverzekering

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 18 Jun 2013

Meedoen?